Мъжете и естетичните процедури – един нов свят

Шекспир казва, че дрехите определят хората, но какво ще кажете за лицето и тялото?

Не, Вие не може да подмените това, с което сте роден и което толкова трудно пазите или любим предмет – като пуловер или часовникНо познайте каквоЧрез козметичната дерматология имате силата да се направите да изглеждате и, евентуално, да се чувствате по-добре!

В разгара на есенния сезон разговаряме с д-р Мариела Хитова – съсобственик на клиника „Евродерма“, по темата за естетичните процедури и кои са най-популярни от тях сред мъжката аудитория.

Д-р Мариела Хитова: Дерматологични процедури се възприемат вече и от мъжете като метод за повишаване на самочувствието – като да се храниш добре, да обличаш хубави дрехи или да ходиш на фитнес. Мъжете стават козметично осъзнати заради социалните медии и жените около тях, които правят това често като рутина.

Мъжете над 50 са на върха на кариерата си, най-накрая имат достатъчно опит и увереност,но започват да губят почва под краката си. Защото повечето мъже над 50 не изглеждат млади и това е абсолютната реалност. Те се страхуват пазарът да не ги изхвърли. Днес, повече от всякога, за тях има състезание с младите мъже по една причина: кариерата на следващото поколение е във възход. И, ако тези идващи лъвове нямат достатъчно като познания,опит или дори енергия, то в петък следобед мъжът на 50 изглежда така все едно има нужда от ваканция, а те – не. Това не е толкова до това да изглежда по- млад, колкото до това да изглежда добре отпочинал– все едно има енергията да измине дистанцията до края без проблем.

Д-р Мариела Хитова

И, докато диетата и упражненията могат да помогнат за тонуса на тялото ,то зрелите мъже може да бъдат на игралното поле и с помощта на нехирургичните процедури, измислени за да дават изгледа на релаксиран човек. Но какви са разликите между половетеМъжете определено са по- срамежливи. Преведено-те се чувстват по-удобно да изпробват неинвазивни процедури, неизискващи много време и с минимум странични ефекти. В противовес на много жени, които искат лечение, което ще ги направи максимално млади, мъжете обикновено искат изглед на отпочинал и спокоен. Мъжете искат да премахнат грубия си вид – те не искат да махнат бръчките, само да ги смекчат , да омекотят стареенето и да ревитализират кожата. Те търсят вида “едногодишна ваканция“.

Д-р Мариела Хитова

B.N. Как да се постигне това и кои са предпочитаните процедури от тях в клиника „Евродерма“?

Д-р Мариела Хитова:

– безспорно на първо място ботокс

– неоперативен лазерен 4Dлифтинг, стимулиращ уплътняването на кожата

колагенова безиглена мезотерапия

– лазерна епилация

–  премахване на пигментни петна

–  озониране на кожата съвместно с LED светлина

– микродермабразио за почистване на лицето

– филъри за оформяне на контура

– серуми, за разграждане на двойната брадичка

– радиочестота за разграждане на мастните депа и стягане

Не на последно място е и грижата за косата – студеният лазер  Kernel за стимулиране растежа на косъма , който е безспорно признание и е единствен в страната. Когато се комбинира с различни мезотерапии, филъри за коса, PRP или метода Rigenera със стволови клетки , резулатът е „впечатляващ“.

Опитът ни показва, че господата предпочитат намесата на естетичния дерматолог да е винаги деликатна и незабележима. Разбира се , подходящата за тях комбинация от процедури, е много важна,.

В клиника „Евродерма“ подхождаме внимателно и с разбиране към желанията на пациентите. Стартираме винаги с консултация и изготвяне на индивидуален план за подобряване и поддържане на визията.

За повече информация и записване на час при д-р Хитова: 070020017 / 0884342246

Повече за предлаганите услуги в клиника „Евродерма“може да научите на euroderma-clinic.com